سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 

پیامبر صلی الله علیه و آله از مغلطه کاری منع فرمود . [معاویه]

 
 

مدیریت| ایمیل من

| خانه

پایین

?شهرستان مهر -- سید مصطفی برهانی نسب

شنبه 89/2/11  ساعت 9:47 عصر

سوخت گیاهی به زودی در ایران جایگزین گازوئیل می شود

محققان کشور موفق به کسب دانش تولید سوخت زیستی با استفاده از روغن های خوراکی و چربی های گیاهی و حیوانی شده اند و دراین راستا طراحی نخستین بیوپالایشگاه کشور را نیز با هدف تولید سوخت های زیستی و تجدیدپذیر (بیودیزل) به انجام رسانده اند که پیش بینی می شود با امضای قراردادی میان دانشگاه تربیت مدرس و وزارت نفت تا یک و حداکثر 2 سال دیگر احداث شود.



با این دستاورد محققان ایرانی، به زودی شاهد به کارگیری سوخت های زیستی به جای سوخت های گازوئیلی در خودروها خواهیم بود.مهدی فیض ا... نژاد، محقق دانشگاه تربیت مدرس و مجری طرح تولید سوخت طبیعی زیستی (بیودیزل) با استفاده از روغن های خوراکی، چربی های گیاهی و حیوانی با اعلام این مطلب در گفت وگو با خراسان افزود: سوخت بیودیزل نوعی سوخت زیستی و تجدیدپذیر است که در موتورهای دیزلی به کار برده می شود و می تواند جایگزین مناسبی برای سوخت های دیزلی و از جمله گازوئیل باشد.



درحال حاضر 30 کشور اروپایی وآمریکایی با رویکرد جایگزین کردن سوخت های طبیعی به جای سوخت های فسیلی به تولید و مصرف سوخت های طبیعی روی آورده اند و ایران نیز ناگزیر به قدم گذاشتن در این عرصه است. ...



                         



وی خاطرنشان کرد: مواداولیه این سوخت تری گلیسرید شامل روغن های خوراکی وغیرخوراکی و پسماندهای روغن مصرفی در منازل است. از جمله روغن های خوراکی قابل استفاده برای تولید سوخت می توان به روغن ذرت، سویا، آفتاب گردان و کلزا اشاره کرد.



وی اضافه کرد: سوخت های بیودیزل آلودگی به مراتب کمتری نسبت به گازوئیل دارد چرا که حاوی مقادیری اکسیژن است و به هنگام احتراق هیدروکربن کمتری تولید می کند و به طور کلی فاقد سولفور است و در مجموع آلودگی بسیار کمتری ایجاد می کند. وی افزود: با توجه به این که در تولید این نوع سوخت می توان از پسماندهای چربی یا روغنی (اعم از چربی های حیوانی و روغن های گیاهی) استفاده کرد، تولید این نوع سوخت بسیار مقرون به صرفه است. این روغن ها طی واکنشی به بیودیزل تبدیل می شود و در موتورهای دیزلی فعلی- بدون این که نیاز به هرگونه تغییری در ساختار موتور باشد- می توان از این سوخت ها استفاده کرد.



بنابراین ما در تولید این نوع سوخت حتی می توانیم از پسماند روغن های خوراکی که در آشپزخانه های صنعتی دور ریخته می شود، استفاده کنیم. وی تاکید کرد: تلاش برای تولید صنعتی سوخت های بیودیزل در کشور پیش از این نیز انجام شده است اما پروژه هایی که ما اجرا کرده ایم نخستین پروژه ادامه دار بوده به گونه ای که به مرحله طراحی بیوپالایشگاه رسیده است و در صورت تامین اعتبار، سال آینده اولین بیوپالایشگاه کشور احداث می شود.



وی اضافه کرد: طراحی این بیوپالایشگاه توسط یکی از دانشجویان مقطع دکترا و بادرنظرگرفتن فاکتورهای جدید و منحصربه فردی انجام شده است و به صورت مقاله به چند نشریه معتبر خارجی ارائه شده و مورد استقبال بسیاری از متخصصان خارجی قرار گرفته است وی با بیان این که کلیه فعالیت ها و آزمایش های نیمه صنعتی تولید سوخت بیودیزل در کشور انجام شده که نتایج بسیار خوبی نیز داشته است، گفت: با احداث این بیوپالایشگاه ما می توانیم سوخت های طبیعی و زیستی (بیودیزل) را با ظرفیت 8تن در روز تولید کنیم که چنان چه بتوانیم مواداولیه بیشتری تهیه کنیم ظرفیت تولید افزایش خواهد یافت.



وی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه ها این است که با احداث این پالایشگاه طی مذاکراتی با شرکت واحد و شهرداری، بخشی از سوخت موردنیاز اتوبوس ها را فراهم و جایگزین گازوئیل کنیم. در این صورت می توانیم آلودگی ناشی از سوخت های دیزلی را در کشور تا حد قابل توجهی برطرف کنیم.



وی خاطرنشان کرد: سوخت بیودیزل فاقد سولفور است درحالی که سولفور موجود در گازوئیل ایران بالای 1000ppm است، ضمن آن که هیدروکربن یا دوده ناشی از سوخت های فعلی در سوخت های بیودیزل به مراتب کاهش می یابد و میزان گاز CO نیز به دلیل آن که این نوع سوخت حاوی اکسیژن است به مراتب کاهش پیدا خواهد کرد و به طور کلی طبق برآوردهای انجام شده، استفاده از این نوع سوخت تا 90درصد آلودگی ناشی از سوخت گازوئیل را در شهرها کاهش می دهد.



وی با بیان این که احداث اولین بیوپالایشگاه در کشور با ظرفیت تولید روزانه 8 تن سوخت بیودیزل حدود 5/1 تا 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، خاطرنشان کرد: این هزینه چندان زیاد نیست به ویژه آن که محصول تولیدی آن از هر حیث مقرون به صرفه و بی ضرر برای محیط زیست است. وی گفت: در این زمینه درحال مذاکره با وزارت نفت و به طور مشخص شرکت نفت هستیم.


منبع:http://qaennews.parsiblog.com/839597.htm


نظر شما( )

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

چگونه کتابخوان تر شویم؟
دانستنی های کوتاه
دانــستـــنی هـای جـــــالـــــــب
جهان در صدسال
28جمله از دکتر حسابی
الماس های معروف دنیا
معنی گلها
انیشتن
راز شمع (( در درمان و ارزو ها))
یا ذهن می تواند آینده را پیش بینی نماید؟
موبایل ومغز
آیا می دانید
خودرو و رنگها
نامگذاری محلات قدیمی تهران
پرچمدار ارتباطات با دور
[همه عناوین(1944)]

بالا

  [ خانه| مدیریت| ایمیل من| پارسی بلاگ| شناسنامه ]

بازدید

280729

بازدید امروز

196

بازدید دیروز

746

حضور و غیاب
یــــاهـو


 RSS 


 درباره خودم


 لوگوی وبلاگ

شهرستان مهر*** انجمن مهندسان

 پیوندهای روزانه


 اوقات شرعی

 فهرست موضوعی یادداشت ها

 لینک دوستان

مهندسی مکانیک
بی تاب

لوگوی دوستان




اشتراک